In 2017 is het initiatief genomen om in Kathmandu Valley in Nepal de bouw starten van een gespecialiseerd kinderziekenhuis -het Kathmandu Institute of Child Health- met 100 bedden dat de hoogste kwaliteit zorg, voorlichting en preventie biedt. Het ziekenhuis is een non-profit company, waarbij de overheid haar bijdrage levert en rijke patiënten meebetalen voor arme patiënten.

Met de oprichting van het Kathmandu Institute for Child Health kan neonatale en kindersterfte in Nepal verder worden teruggedrongen. Door (aanstaande) moeders te begeleiden tijdens en na de zwangerschap en bevalling, kan het aantal moeders dat in deze periode overlijdt worden gereduceerd.

Het ziekenhuis zal een voorbeeldfunctie hebben met haar smetteloze reputatie, haar businessmodel waardoor iedereen zorg kan ontvangen en haar outreach in ver gelegen gebieden. Hierdoor speelt het een belangrijke rol in de algehele verbetering van de kindergezondheidszorg in Nepal.

Voor meer informatie zie www.kioch.com

Over Kioch verschijnt met enige regelmaat een nieuwsbrief. Alle Engelse versies vindt u op de Engelstalige versie van deze pagina.
De Nederlandse nieuwsbrieven zijn via onderstaande linkjes beschikbaar:

Juli 2018
April 2018