In Nepal behoort ieder dorp een eigen gezondheidspost te hebben.

Dit is te vergelijken met een uitgebreide huisartsenpost in Nederland. In het district Rasuwa zijn 18 dorpen. De meeste van deze healthposts zijn tijdens de aardbeving volledig verwoest, waardoor zo’n 40.000 mensen weinig tot geen toegang hadden tot eerste hulpfaciliteiten. Elf klinieken worden nu geheel vernieuwd, de andere worden gerestaureerd. De wederopbouw van al deze 18 gezondheidsklinieken in 18 dorpen in het district Rasuwa is een flinke onderneming; een heel aantal van deze dorpen is vanaf de weg niet bereikbaar, materialen worden veelal kilometers omhoog gedragen en in een aantal gevallen zullen helikopters ingezet worden.
Dit project is volledig gefinancierd door HAM Foundation. Hun fantastisch snelle beslissing over de funding zorgde ervoor dat we al in augustus 2015 konden beginnen met de bouw van de eerste klinieken. Hierdoor konden veel (aanstaande) moeders in een aantal maanden weer veilig bevallen.
Onlangs is besloten om ook in het district Nuwakot een aantal klinieken te vernieuwen.

Bekijk hier alle eerdere nieuwsberichten.